Andělské vlasy

Andělské vlasy? Fenomén, který ani věda nedokáže vysvětlit

S pojmem Andělské vlasy se možná většina lidé setkává poprvé, v zámoří jde ale o velmi oblíbenou konspirační teorii. A nejen tam, tento jev, který nikdo nedokáže vysvětlit, se objevil i v několika evropských zemích. Skutečně ale jde o křídla andělů nebo o výtvory mimozemšťanů, jak si mnozí myslí?

Pod pojmem „Andělské vlasy“ se skrývá déšť tajemných bílých vláken, které padají z oblohy. Poprvé byly zaznamenány v 16. století na dřevořezbě Hanse Glasera a v následujících stoletích se ukázaly vždy na jiném místě na světě.

Co přesně jsou padající tenká vlákna zač začali lidé zkoumat po druhé světové válce, kdy se jim povedlo několik z nich zachytit. Následně je vědci podrobili zkoumání pod mikroskopem a zde údajně spatřili zvláštní věci. Pod přímým UV světlem totiž ožily a snažily se ze sklíčka dostat pryč. Následně se rozplynuly.

Tento fenomén byl zaznamenán v USA, v Austrálii, Francii, Finsku nebo v Kanadě a jedna z charakteristických rysů je právě ono rozplynutí, k němuž údajně došlo i v roce 2014 v Portugalsku, kdy byly vlasy zachyceny naposledy. Údajně padaly dva týdny v kuse a podle jednoho ze svědků byly i zde vlasy podrobeny UV světlu a byly živé, kde ale skončily není známo.

Stejně tak ale není jasné, o vlastně se před třemi lety stalo. Odkud pochází onen svědek, kterého citovala bulvární média, ani o jak důvěryhodný pokus šlo. Jisté pouze je, že řada lidí věří, že andělské vlasy jsou důkazem chemtrails, biologických zbraní, které vláda a letecký průmysl používají k otrávenosti nás i země.

Jiní konspirátoři se domnívají, že se jedná o odpad z mimozemských lodí, jelikož tyto vlasy byly často spojovány s pozorováním UFO. A podobných teorií najdete mnoho. Co přesně ale Andělské vlasy jsou?

To ve skutečnosti nikdo nedokáže určit. Podle popisu jde o tenoučká vlákna poletující vzduchem, které se po dopadu většinou rozplynou, a věda zatím nemá odpověď na to, proč tomu tak je, ani co jsou vlákna zač. Přesto existuje jedna teorie, která by mohla celý fenomén objasnit.

Někteří pavouci totiž migrují na vzdušných pavučinách, někdy i ve velkých skupinách. Tyto pavučiny připomínající tenká vlákna ale někdy padají z oblohy na zem, a právě to by mohlo podle vědců vysvětlovat onen podivný jev.

I odborníci ale mají víc teorií. Další možností je, že elektřina v atmosféře polarizuje prach, což způsobuje, že částice se drží v dlouhých pramenech. To by vysvětlovalo, proč se po kontaktu s jiným objektem vlákna rozpadají. Jestli je ale tato teorie ta správná zatím nikdo nezjistil.

Zdroj viz pod nápisem článku. 

Obrázek je pouze ilustrativní!!!!

Další články na toto téma jsou zde.

http://www.projektzare.cz/andelske-vlasy/aktualne/

http://www.zahadyazajimavosti.cz/ufo/403-odkud-se-vzaly-andelske-vlasy

http://www.zahadyazajimavosti.cz/ufo/291-andelske-vlasy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *